ဘယာေၾကာ္သုပ္
>> Monday, September 22, 2008
အေပါင္းေၾကာ္ေတြကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔သုပ္စားရတာႀကိဳက္တဲ့ ကၽြန္မအတြက္ အခုတေလာစားခ်င္မိတာက ဘယာေၾကာ္သုပ္ပါ။
ကုလားပဲကို အရင္ေန႔ကတည္းက ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။
ေနာက္တေန႔မနက္မွာ ေရစိမ္ထားတဲ့ ကုလားပဲကို ငရုပ္ဆံုနဲ႔ မညက္တညက္ေထာင္းပါတယ္။ လံုးကြဲလံုးေၾကေလးက ေၾကာ္လိုက္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္လို႔ ထင္မိလို႔ပါ။
ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတာကိုလည္း ကုလားပဲေထာင္းထားတဲ့အထဲမွာ ထည့္ေမႊထားတယ္။
ဆန္မႈန္႔အစိမ္းအနည္းငယ္ေရာၿပီး ေရခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ဆားပါထည့္နယ္ထားပါတယ္။
ဒယ္အိုးမွာဆီဆူရင္ ထည့္ေၾကာ္လို႔ရပါၿပီ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး ေရေဆး ေရစစ္ထားတယ္။
ရလာတဲ့ဘယာေၾကာ္ကို နည္းနည္းေခ်ၿပီး မဆလာေလးပါႀကိဳက္ရင္ထည့္၊ လွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖိ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း နံနံပင္ေလးနဲ႔ ခပ္ဖြဖြေလးနယ္သုပ္လိုက္ပါတယ္။
သံပရာသီးေလးပါ ညွစ္ထည့္လိုက္ရင္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အနံ႔ေလးလည္း အေမႊးသား။
တခါတေလေတာ့လည္း ဒီလိုအသုပ္ေလးနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးစားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ကိုဇနိဆိုရင္ေတာ့ အသားဟင္းမပါဘဲ ဒီအသုပ္နဲ႔ထမင္းေကၽြးရင္ ဇြန္းနဲ႔ပန္းကန္ေခါက္ေနမွာ ျမင္ေယာင္မိပါေသးတယ္။
မဇနိ
0 comments:
Post a Comment