ကန္စြန္းရြက္သုပ္
>> Wednesday, September 24, 2008
အေဆာင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ညဖက္မွာ သုပ္စားႀကတဲ့ ကန္းစြန္းရြက္သုပ္ပါ။ ႏူးညံ႔ၿပီး အရသာရွိတယ္။ အပ်င္းေျပစားလို႔ေကာင္းတယ္။
ကန္စြန္းရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တယ္။
ၾကက္သားကို အမႊာေလးေတြ ႏႊာထား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ ကို ပါးပါးလွီး ေရေဆး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။
ငရုပ္သီး သံုးေလးေတာင့္ကို ေလွာ္ထားတယ္။
လွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သားမႊာ၊ ဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႔အက်က္တို႔ကို ထည့္ၿပီး သံပရာရည္ေလးပါ ညွစ္ထည့္ပါမယ္။
ကန္စြန္းရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီး ကပ္ေၾကးနဲ႔ႏုပ္ႏုပ္ကိုက္၊ ေစာေစာကျပင္ထားတာေတြထဲမွာ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ဆားသင့္တင့္ေအာင္မွန္းထည့္ၿပီး ခပ္ေစးေစးေလးနဲ႔ အသားက်ေအာင္ ေသခ်ာနယ္လိုက္ရင္ သြားရည္စာစားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ေလးရပါၿပီ။
ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ဒီအသုပ္ေလးကိုစားၿပီး စာၾကည့္မယ္ဆိုရင္ ဇိမ္ကို က်ေနတာပါပဲ။ စာရတာ မရတာေတာ့ မသိဘူး ခဏခဏသုပ္စားခ်င္ေအာင္ အရသာရွိရွာပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔သုပ္တာထက္ ငရုပ္သီးေလွာ္ေလးနဲ႔သုပ္တာ ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။
မဇနိ
0 comments:
Post a Comment