အေၾကာ္
>> Saturday, December 13, 2008
ဒီေန႔ အေထြအထူးလုပ္စရာ မရွိလို႔ ရွိတဲ့ အသီးအရြက္ကေလးေတြနဲ႔ အေပါင္းေၾကာ္ေၾကာ္စားမယ္လို႔ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ အရင္ဆုံး မန္းက်ည္းမွည့္္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ႏုတ္ႏုတ္ေလးကိုက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ နံနံပင္ရယ္နဲ႔ တို႔စရာ အခ်ဥ္လုပ္ထားလိုက္တယ္။ အာလူး၊ ရုံးပတီးသီး၊ မ်စ္ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆး၊ ေရစစ္ထားတယ္။ ပထမဆံုးက အာလူးေၾကာ္မယ္ဆိုေတာ့ အာလူးကို အေၾကာ္မႈန္႔၊ ဆား၊ ဂ်င္းေထာင္းအနည္းငယ္နဲ႔ ခပ္ေစးေစး နယ္ၿပီး ဆီပူမွာ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေနာက္ ရံုးပတီသီးကို ေလးစိပ္စိပ္ၿပီး ေစာေစာကလို နယ္ၿပီးေၾကာ္။ မွ်စ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းလည္း အစပ္ေၾကာ္လို္က္တယ္။ အိမ္မွာဆို ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္၊ ဆူးပုတ္ရြက္ေၾကာ္လည္း ႀကိဳက္တာပါ။ အခုေတာ့ မရွိလို႔ ထည့္မေၾကာ္ရဘူး။
ၾကက္သားလည္း ေၾကာ္လိုက္ေသးတယ္။ ၾကက္သားကို အတံုးေသးေသးေလးေတြလွီးထားၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ထားလိုက္တယ္။
ဂ်ဳံမႈန္႔ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္ဥေဖါက္ထည့္ ဆားပါထည့္ ေခါက္ထားပါတယ္။ ျပစ္ေနရင္ ေရက်က္ေအး နည္းနည္းထည့္တယ္။
ဆီဆူေအာင္တည္ထားရင္း ၾကက္သားတံုးေလးေတြကို ဂ်ဳံနယ္ထားတဲ့အထဲ ႏွစ္ၿပီး ဆီဆူတဲ့အခါ ထည့္ေၾကာ္တာပါ။ တဖက္က အေရာင္ရဲလာရင္ ေနာက္တဖက္လွန္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ေၾကာ္လိုက္ရင္ အဆင္ေျပသြားေရာ။
မဇနိ
0 comments:
Post a Comment