ဖက္ထုပ္
>> Wednesday, December 24, 2008
သူမ်ားေတြ ဖက္ထုပ္ လုပ္စားတာျမင္ေတာ့ စားခ်င္တာ။ တခါမွ ကိုယ္တိုင္ မလုပ္ဖူးဘူး။ မေန႔က တရုတ္တန္းေရာက္တာနဲ႔ ဖက္ထုပ္ရြက္ ရွာၾကည့္ေတာ့ ေတြ႔တာနဲ႔ ၀ယ္ခ်လာတာ။ ၾကက္သား၊ ၀က္သား ႏွစ္မ်ိဳး နည္းနည္းဆီ ထည့္မယ္ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ ညွီမွာ ေၾကာက္တဲ့သူဆိုေတာ့ တခုမႀကိဳက္ရင္ တခုေကာင္းေအာင္လို႔။ စလုပ္မယ္ဆိုကတည္းက ေပါက္၊ ဝီရွီမီ ၊ သဥၨာ ၊ မလုလု တို႔ဆီ ေျပးလႊားၾကည့္။ တခါနားမလည္ ျပန္ၾကည့္၊ ေနာက္ဆံုး တေနကုန္ ကြန္ျပဴတာနဲ႔ မီးဖိုေျပးေနရတယ္။
ေနာက္ဆံုးေတာ့ ပံုေတြအတိုင္း ကိုယ္စားခ်င္တာ စားရသြားတယ္။ ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္ကို ငယ္ငယ္ကတည္းက ခဏခဏစားတယ္။ ေနမေကာင္းရင္လည္း ဒါပဲ ၀ယ္ေကၽြးရတာ။
၀ယ္လာတဲ့အသားက စင္းၿပီးသားမဟုတ္ေတာ့ ကိုယ္တိုင္ ေတာက္ေတာက္စင္းရတယ္။ အသားကို ေရေဆးၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ က်ဴးဆိုင္ရြက္ေတြကိုလည္း ေရေဆး ႏုတ္ႏုတ္ကိုက္ၿပီး အားလံုးေရာေမႊပါတယ္။
ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳကို ဂ်င္းမ်ားမ်ား ၾကက္သြန္နီအစိပ္ခပ္ႀကီးႀကီး၊ ပဲပင္ေပါက္တို႔နဲ႔ ျပင္ဆင္ထားလိုက္တယ္။
၀ယ္လာတဲ့ ဖက္ထုပ္အရြက္အလယ္မွာ နယ္ထားတဲ့ အစာကိုထည့္ၿပီး ထက္၀က္ေခါက္လိုက္တယ္။
အနားေလးေတြကို ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးေခါက္လို႔ရတယ္ဆိုေတာ့ ငယ္ငယ္က အိုးပုတ္တမ္းကစားေနသလို ထိုင္ၿပီး ေခါက္ေနလိုက္တယ္။
အသားနယ္တာ ၀က္သားနည္းနည္း ၾကက္သားနည္းနည္းလို႔ထင္ထားေပမယ့္ အမ်ားႀကီးထုပ္လိုက္ရတယ္။
ဖက္ရြက္ထဲအသားထည့္ထုပ္ၿပီးတာနဲ႔ ေရေႏြးတည္လိုက္တယ္။
ေရေႏြးဆူရင္ ဖက္ထုပ္ကိုထည့္ျပဳတ္၊ ဆယ္ၿပီးရင္ ဆီခ်က္နဲ႔ အရည္ ႏွစ္ခုလုပ္စားပါတယ္။
ဆီခ်က္ကေတာ့ ျပဳတ္ထားတဲ့ဖက္ထုပ္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ငရုပ္ဆီ၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားနဲ႔ သုပ္လိုက္တာပါ။
ငယ္ငယ္က စားခဲ့ရသလို အရသာတူတဲ့အတြက္ စိတ္ေက်နပ္သြားတယ္
ေနာက္လည္း လုပ္စားစရာ တခုတိုးလာတာေပါ့။
အရည္ကေတာ့ ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳထဲ သံပရာသီး၊ ပဲငံျပာရည္ထည့္စားတာပါ။ သဥၨာေျပာထားသလို လိုက္လုပ္ၾကည့္တာ အဆင္ေျပသြားတဲ့အတြက္ ျမင္ဆရာမ်ားကိုလည္း ေက်းဇူးတင္မိပါတယ္။
အပင္ပန္းခံၿပီး တရုတ္လိုမွ ဂ်ပန္လိုဘာသာေတြျပန္ အင္တာနက္ကေနရွာေပးတဲ့ မႀကီးေပါက္ကိုလည္း ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္တယ္။ ေပါက္ ေျပာျပလို႔ ဖက္ထုပ္အရြက္လည္း အဆင္ေျပေျပ၀ယ္ႏိုင္ခဲ့တာပါ။
မဇနိ
0 comments:
Post a Comment