အသီးအရြက္ေၾကာ္

>> Wednesday, December 17, 2008


တကယ္ေတာ့ မုန္လာဥနီေၾကာ္စားတာကို သိပ္မႀကိဳက္ပါဘူး။ ေသခ်ာဂရုတစိုက္ေၾကာ္မွ တခါတေလ စားခ်င္တဲ့အခါ စားလိုက္တာ။ မေန႔က စိတ္ကူးေပါက္တာနဲ႔ အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလး လုပ္စားမယ္ျဖစ္သြားေရာ။ ေျပာရင္းဆိုရင္ အာလူးအခြံႏႊာ ေရေဆး။ အတံုးခပ္လတ္လတ္တံုးထားလိုက္တယ္။ မုန္ညင္းျဖဴထုပ္၊ မုန္လာဥနီ၊ ရံုးပတီသီးကို ေရေဆး၊ လွီးထားၿပီး ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကိုလည္း ႏႊာထားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုစိပ္ထား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ ျပန္လွီး၊ ၾကက္သြန္နီလည္း အစိပ္ခပ္ႀကီးႀကီးစိပ္ထားရင္း ငရုပ္သီးပါ ထက္ျခမ္းခြဲထားပါတယ္။






ဆီပူလာရင္ ပထမဆံုး အာလူးကိုထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ အာလူးက အတံုးခပ္ႀကီးႀကီးတမင္တံုးထားတာဆိုေတာ့ အက်က္ညီခ်င္လို႔ အရင္ထည့္ေၾကာ္တာပါ။ ခဏေနၿပီးတဲ့အခါ ၾကက္သားထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မုန္လာဥနီ ထည့္ေမႊ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းလည္း ထည့္လို႔ရပါၿပီ။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ရံုးပတီသီးနဲ႔ မုန္ညင္းျဖဴကိုထည့္ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ၿပီး ေမႊခ်ခ်လိုက္ရင္ ဓါတ္ပံုထဲကအတိုင္း အသီးအရြက္ေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလးျဖစ္သြားပါတယ္။



မဇနိ

0 comments:

Google-analytics

StatCounter


Online Users

Shinystat

Ad

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP