မဇနိ၏ လက္ရာမ်ား
>> Monday, October 6, 2008
မဇနိရဲ႕ အစားအစာေတြကို က်ေနာ္ ကိုဇနိက တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ညီေလး ေမာင္မ်ိဳးက ထိုးထည့္ သိပ္ထည့္ ပို႔စ္ေရးေတာ့ သြားေၾကာ္ျငာမိေသးတယ္။ ဒီေန႔ မဇနိက သူခ်က္စားတာေတြ တင္ဦးမွာလို႔။ လာေငးစားလို႔။ သူ႔လို မလုပ္တတ္ေပမယ့္ ဘယ္လိုပဲေနေန ကိုယ့္ဗိုက္ကေလးေတာ့ ျပည့္ေအာင္ ျဖည့္ရမွာ မဟုတ္လား။ ေတာ္ၾကာ အစားပုံမွန္မစားမလို႔ ဗိုက္ဒုကၡေရာက္မွာ စိုးရတယ္ေလ။ က်ေနာ္က ၾကားထဲက ေလဝင္ရွည္ေနတာ မဇနိရဲ႕ လက္ရာေတြကို ျမည္းစမ္းစားၾကည့္ပါဦး။
ၾကာဆံေၾကာ္
ဒီကေန႔ ရာသီဥတုက ေအးတယ္။ ထမင္းမစားခ်င္ဘူး။ မနက္စာဘာလုပ္စားရမလဲ စိတ္ကူးလိုက္ေတာ့ မစားရတာၾကာေနတဲ့ ၾကာဆံေၾကာ္ဖို႔ လုပ္လိုက္တယ္။
အခ်ဥ္အတြက္ ေဂၚဖီထုပ္ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးညွပ္ထားၿပီး သံပုရာရည္နဲ႔ လုပ္ထားလိုက္တယ္။
ၾကာဆံကို နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားတယ္။
ပုဇြန္၊ ၀က္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အဆင္သင့္လုပ္ထားလိုက္ၿပီး ဆီဆူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္တယ္။
ပုဇြန္ကို ေနာက္မွထည့္ရင္ ညွီမွာစိုးလို႔ ဆီသတ္ကတည္းက ထည့္ပါတယ္။ အညွီဆို ေၾကာက္တတ္လို႔ ဘာသားျဖစ္ျဖစ္ အရင္ထည့္ေၾကာ္ခ်င္ေနတာပါ။ မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရေဖ်ာ္ထားတယ္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးပါ ထည့္ေၾကာ္ဖို႔။ ဆီသတ္ထားတဲ့ထဲကို ၾကာဆံထည့္၊ ငံျပာရည္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးပါ ထည့္ၿပီး ၾကာၾကာေၾကာ္ပါတယ္။ ေျခာက္ေျခာက္ေလးစားခ်င္လို႔ပါ။ ပူစီနံရယ္ အခ်ဥ္ရယ္ပါ တြဲစားလိုက္ရင္ မနက္စာေတာ့ အိုေကသြားတယ္။ ပူစီနံကလည္း ေရႊထက္ရွားေတာ့ ၀ယ္လို႔ရတုန္းေလး အသုပ္ေလးေတြပါ လုပ္စားရတာ။ တကယ္ေတာ့ ျမန္မာစာကို ႀကိဳက္တတ္တဲ့သူအတြက္ ပိုက္ဆံပိုကုန္ပါတယ္။ အသားမ်ားမ်ားစားမယ္ဆိုရင္ ေစ်း၀ယ္ရတာ အကုန္သက္သာမလား ေတြးမိေပမယ့္ ကိုယ့္အႀကိဳက္နဲ႔ ကန္႔လန္႔ျဖစ္ေနေတာ့ ျဖစ္သမွ်အေၾကာင္း အေကာင္းလို႔ပဲ သေဘာထားၿပီး မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ ေနရေတာ့တာ။
မုန္႔ဖတ္သုပ္
ညပိုင္းဗိုက္ဆာလို႔ သတ္သတ္လြတ္မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ သုတ္စားျဖစ္တာလည္း ေျပာလိုက္အံုးမယ္။ မုန္႔ဖတ္ကို ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္ခ်က္ထားတယ္။ မုန္႔ဖတ္ရယ္ ဆီခ်က္ရယ္ ပဲမႈန္႔ရယ္နဲ႔ အသားမပါ သတ္သတ္လြတ္ မုန္႔ဖတ္သုပ္ေပါ့။ နံနံပင္ ပူစီနံလည္း ထည့္သုပ္ေတာ့ ေမႊးရွာပါတယ္။
ၾကက္သားသုပ္
တေန႔ကေတာ့ ၾကက္သားသုပ္စားတယ္။ ပို႔စ္မတင္ျဖစ္လို႔ အခုတခါထဲ ေပါင္းတင္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သားသုပ္တာကေတာ့ လြယ္ပါတယ္။ ၾကက္သားေၾကာ္ကို အမႊာေလးေတြလုပ္ထားၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီ၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီေလးနဲ႔ သုပ္လိုက္တာပါ။ ငရုပ္ေကာင္းႀကိဳက္တတ္ရင္ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးထည့္ေမႊလိုက္လည္း စားေကာင္းပါတယ္။ အၿမဲတမ္းမစားခ်င္ေပမယ့္ တခါတေလေတာ့ ၾကက္သားသုပ္ေလးနဲ႔ ထမင္းေလးစားရတာ မဆိုးပါဘူး။
မဇနိ
0 comments:
Post a Comment