ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္
>> Friday, October 24, 2008
မေန႔ညက ေပါက္ဆီမွာ မမႏုစံက ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ သိပ္မႀကိဳက္ဘူးလို႔ ေျပာသြားတာ ဖတ္လိုက္ရတယ္။ ဒါနဲ႔ ညစ္က်ယ္က်ယ္ၿပီး ဒီေန႔ ပံုေလးတင္လိုက္အံုးမယ္။ တကယ္က စားၾကည့္ေစခ်င္တဲ့ ေစတနာပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို မခါးေအာင္ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ေတြနဲ႔ ေၾကာ္ၾကတယ္။ အေဆာင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေၾကာ္တာကို သြားသတိရမိတယ္။ ဒယ္အိုးႀကီးထဲ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြထည့္ၿပီး ခါးလို႔ သၾကားေတြပါ ထည့္ေၾကာ္ေတာ့ ေနာက္ဆံုး ခါးခ်ိဳႀကီးျဖစ္သြားေရာ။
ကၽြန္မကေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပါးပါးလွီး ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ ေရေဆးလိုက္တယ္။
ေရေျပာင္ေအာင္ညွစ္ၿပီး လိုအပ္တဲ့အစာေတြ ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
ေျမပဲဆံကိုေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏႊာ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးကို အဆင္သင့္လုပ္ထားလိုက္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငါးပိေလးဆီသတ္ ေျမပဲဆံပါထည့္ထားလိုက္ၿပီး ငရုတ္သီးမႈန႔္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ပါလိုသေလာက္ ထည့္ေမႊထားပါတယ္။
ေရစစ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုထည့္ ဆားေလးပါထည့္ၿပီး ေသခ်ာေမႊေၾကာ္ပါတယ္။ ငါးပိေတြ အစာေတြ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲ ၀င္သြားရင္ ခါးတဲ့အရသာ သက္သာေစပါတယ္။ အခ်ိဳမႈန္႔မသံုးတဲ့အတြက္ ခ်ိဳကလီႀကီး မျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။ ေျမပဲဆံနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္က စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းသြားေရာ။ ဆီျပန္ျပန္နဲ႔ ေျခာက္ေျခာက္ေလးေနတဲ့အခါ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္တခြက္ကို ေလြးလို႔ရပါၿပီ။
မဇနိ
0 comments:
Post a Comment