လက္ျဖစ္အာပူလွ်ာပူ

>> Wednesday, October 22, 2008



မနက္ကပဲ ညီမေလးေမမိုးက ဘာေတြစားေနလဲလို႔ လာေမးတယ္။ ဒါနဲ႔ သတိတရ ငါးပိထေထာင္းတာ။ တကယ္က ဘာမွလဲ မဆိုင္သလိုပဲေနာ္။ အာပူလွ်ာပူ ready made ကလည္း မရွိေတာ့ ေကာင္းမယ္ထင္တဲ့အတိုင္း လက္ျဖစ္ေလးလုပ္စားမယ္ စိတ္ကူးလိုက္ပါတယ္။ အေမပို႔ေပးတဲ့ လက္ေထာင္းငါးပိေလးကလည္း ရွိေနေတာ့ အေတာ္ေပါ့။ ပုဇြန္ေျခာက္ ေလး ငါး ဆယ္ေကာင္ေလာက္ကို ေရးေဆးၿပီး ေထာင္းလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးပါထည့္ေထာင္းထားၿပီး ငရုတ္ေကာင္းေစ့လည္း ထည့္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး မညက္တညက္ပါ ထည့္ေထာင္းမယ္။ ေနာက္ဆံုး ငါးပိေလးပါထည့္လိုက္ၿပီး တခ်က္ႏွစ္ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းထားၿပီး ပန္းကန္လံုးေလးထဲထည့္ထားလိုက္တယ္။
ညေနမွ အာပူလွ်ာပူ ခ်က္ျဖစ္တာပါ။
ဟင္းရည္မခ်က္ခင္ မုန္႔ဖတ္အရင္ျပဳတ္ၿပီး အေအးခံထားလိုက္တယ္။
ေရေႏြးအိုးဆူလာရင္ ေစာေစာကေထာင္းထားတဲ့ ငါးပိလံုးကို ထည့္ျပဳတ္တာပါပဲ။ ဟင္းရည္အသားက်လာရင္ မုန္႔ဖတ္ေလးရယ္ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးရယ္ နံနံပင္ေလး ကဗ်ာကယာထည့္ၿပီး ပူပူေလးေသာက္လို႔ရပါၿပီ။




မင္းလမ္းမွာ အာပူလွ်ာပူေသာက္ရင္ အသုပ္ေလးနဲ႔ တြဲစားရတာ သတိရတာနဲ႔ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ သုပ္လိုက္ေသးတယ္။ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ေျခာက္ကို (၁) နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားၿပီး ေရေႏြးေဖ်ာပါတယ္။ ေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီး ကပ္ေၾကးေလးနဲ႔ ခပ္ႀကီးႀကီး ကိုက္ထားလိုက္တယ္။ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္က ႏူးညံ႔လို႔ ႏုပ္ႏုပ္ေလးေတြ ကိုက္ရင္ အရသာမသိမွာစိုးတာနဲ႔ ခပ္ႀကီးႀကိီးညွပ္တာပါ။ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ထည့္ ပုဇြန္ေျခာက္အေသးေလးေတြပါထည့္ၿပီး သုပ္လိုက္တာပါ။ ပဲမႈန္႔အက်က္ေလးပါ ထည့္သုပ္လိုက္ေတာ့ ခပ္ေထြးေထြးေလးနဲ႔ စားရတာေပါ့။
အာပူလွ်ာပူက ပူလိုက္၊ စပ္ရင္ အသုပ္ေလးတဇြန္းစားလိုက္နဲ႔ အလုပ္အေတာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။

မဇနိ

0 comments:

Google-analytics

StatCounter


Online Users

Shinystat

Ad

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP